Sikertörténet

Szösszenet a kenderről

Hogyan segíthetünk magunknak abban, hogy egészségesek maradjunk és kiegyensúlyozottak legyünk?!

Először is tisztázzunk néhány mítoszt a növényről és aztán megosztom veletek a mai nézetemet, hogy milyen nagyszerű hatóanyagokat tartalmaz, amelyekkel dolgozunk és embereken segíthetünk.

A kender az egyik legrégebbi növény, amelyet a gyógyászatban használtunk valaha és a 19. századig a leginkább megművelt növényként tarthatjuk számon.
A kender sok évezred óta alkalmazott haszonnövény, amelyet elsősorban papír, vitorla, kötél és ruhák előállításához használtak. A szárát és egyéb részeit építőanyagoknál vagy más ipari felhasználásra használják, mint autóiparban vagy műanyagiparban is.

A leveleket és virágokat évszázadok óta gyógyító erejükről ismerik az emberek
- gyógynövény
- antibakteriális hatással rendelkezik
- illetve gyulladáscsökkentő

Korábban a leveleket és kivonatokat a sebek gyógyítására is alkalmazták úgy, hogy közvetlenül a sebekre helyezték, annak érdekében, hogy a gyorsabb gyógyulást elősegíthessék. 
A kendert az ókoriak fájdalomcsillapítójaként is ismerték, mert olyan erős fájdalomcsillapító hatással rendelkezett. Ami a legérdekesebb a kender növényben, hogy egyrészt stimuláló hatással, másrészt nyugtató hatással is rendelkezik. 
Egy nagyon kevesek által ismert tény, hogy a kender kivonatok a 19. századig megvásárolhatóak voltak a gyógyszertárakban, akkor is, amikor mindenki tudta már, hogy vannak olyan fajták, amelyek bódító hatással rendelkeznek. Kender és kender között is óriási különbség van, minden a fajtájától függ, viszont tény, hogy manapság a kendert elsősorban kábítószerként ismerjük, ezért vitatják hatását és ezért oszlik meg ennyire az emberek véleménye. Nagyon sokféle kender van, amelyekből ezt a bódító összetevőt már kivonták és ezzel már enélkül is „fogyaszthatóvá“ vált.